Köszönöm a hiányolást, jól esett hogy többen is gondoltatok ránk! Az elmúlt hetek csendjének oka mindenki számára ismerős lesz – egész egyszerűen betemetett a tennivalók halmaza.

Időközben annyi újdonság történt, hogy újra voltunk gasztroenterológián, abban a tévhitben, hogy terhelésre megyünk, de kiderült, hogy csak vizsgálatra. Megállapították hogy mindkét gyerek jól van a tejmentes diétán, és csak unszolásomra, hogy kell a MÁK és az intézmények felé a papír, adtak időpontot (egy hónap múlva) egy tényleges terhelésre. Közben meg már megkaptam a felszólító levelet a MÁKtól, hogy legyek szíves bemutatni az igazolást, különben felfüggesztik az emelt családi pótlékot.
A kicsi után még nem is kapunk ilyet, mivel neki még sosem volt terhelés. Most sem akarták terhelni, merthogy még anyatejes. Igen ám, de 20 hónapos, és bölcsődébe jár, ahol viszont az étkeztetéshez kérik az igazolást! Ez az egész kérdés, hogy anyatejes-e vagy sem, nem a hosszan szoptatóknak találták ki, hiszen kimondatlanul is az az elképzelés, hogy aki még anyatejes, az mást még nem is nagyon eszik. A bölcsődében is a hajuk égnek állt, mikor látták hogy még szopik (mert én nagy naívan beszoktatás alatt megszoptattam bent a teremben), hogy ezt nem lehet, akkor ők hogy fogják megnyugtatni, mit fog enni, ők így ellátni nem tudják. Teljes pánik. Első sokkomból felépülve próbáltam többé kevésbé kedvesen és konfrontáció nélkül nyugtatgatni őket, hogy a kiscsaj a vasszöget is megeszi, és mivel igen pici kora óta vigyáz rá más is rendszeresen (lásd: apja, nagyanyja, babysitter), ezért nem lesz probléma se a megnyugtatás, se az altatás cici nélkül.
Azóta hálistennek maga is bebizonyította hogy milyen egy könnyen kezelhető gyerek, tényleg szépen eszik, alszik és hatalmasakat vigyorog a bölcsiben, úgyhogy nagyon meg is szerették. És remélem hogy azért egy egész picit sikerült változtatnom a szoptatáshoz való hozzáállásukon, hogy egy 20 hónapos gyerek még bőven szophat, és ettől még nagyon jól be tud illeszkedni egy közösségbe (jobban, megjegyezném, mint a nővére hasonló idősen, pedig már nem szopott).
Szóval mindkét gyerek közösségbe jár, és mindkét gyereknek igénylik az igazolást a tejmentes étkeztetéshez. Kiderült, hogy a szója miatt ugyanúgy terhelni kell majd. De egyszerre csak egy dologgal terhelünk.