Találtunk végre egy olyan céget, ami tej- és szójamentes ebédet szállít! Hurrá!

Egy régebbi posztban már siránkoztam azon, hogy milyen nehéz tejmentes ebédet rendelni, pláne hogy nálunk a szója is bejátszik.Akkor is belinkeltem három kiszállítót, de most találtunk egy még jobbat! :)

A Spéko a Speciális Ételek Konyhája. Tej-, tojás-, glutén- és cukormentes menüket szállítanak. A szója ugyan nincs kiemelve náluk, de többszörös rákérdezésre azt mondták, hogy csak abban az ételben van szója, aminek a nevében külön fel is van tüntetve. Ezzel megbékélve rendeltem tőlük, és azt kell hogy mondjam, igen finom ételeket kaptunk! Olyanokat is, amelyekről már rég letettem, pl krémlevesek. Zsuzsa kifejezetten élvezte a magyaros gombalevesüket, pedig egyébként iszonyat válogatós, és még sosem volt ilyen itthon!
Kicsit furcsa nekem hogy a tojásmentes és lisztmentes megoldásokhez is hozzá kell szokni. A prézli a rántott ételeken nem olyan mint amihez hozzászoktam például, gondolom mivel se búzalisztet, se tojást nem használnak hozzá. De ettől függetlenül finom! És számomra abszolút megéri azért cserébe, hogy kényelmesen és biztonságosan rendelhethek a lányoknak vacsorát olyan időszakokban, amikor besűrűsödik az életünk, nincs idő főzni, és zsíros kenyéren vagy üres tésztán élnének különben vacsora gyanánt.