Csirkepörkölt

Ezt a receptet még a nagymamám diktálta le nekem. Kell hozzá:
1 db kicsi csirke
1 db nagy vöröshagyma (én 3-at raktam bele)
2 db paprika (én 1 nagyot raktam bele)
1 db paradicsom
A csirkét fel kell darabolni, csonttal együtt. Bőrt leszedni (én nem szedtem), összevágott hagymát olajon megpárolni, rárakni a húst, megsózni. Hagymás olajon 5-6 percig közepes lángon sütögetni. Mikor már megfehéredett a hús, rárakjut a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Felöntjük vízzel, hogy feléig érjen. Közepes lángon fedve rotyogtatni, míg majdnem puha a hús. Levenni a fedőt, zsírjáig sütni kevergetve, nagy lángon (én szeretem odakapatni egy kicsit). Hozzáadni a pirospaprikát, felönteni annyi vízzel hogy éppen ellepje. Még 10-15 percig közepes lángon rotyogtatni.
Most főtt tésztával tálaltam, pedig az eredeti terv galuska volt, de mivel férjem sietett valahova, azt már nem volt időm összedobni mielőtt elment.
Görög saláta
Paradicsomot, paprikát, kígyóuborkát kis darabokra vágni, a hagymát hajszálvékonyra, megsózni, hogy levet eresszen. Magozott olivabogyókat szeletelni, hozzáadni. Meglocsolni citromlével és olajjal. Lehet hozzá adni bazsalikomot és oreganót, most nem raktam hozzá, mert szerintem a pörkölthöz nem illenek.
A lányok ma csak a salátát vacsoráztak. Ki érti?