Ma voltunk tejterhelésen a lányokkal (aminek a sztorija egy külön posztot érdemel), és mindkét lánynál fennáll még a tejfehérje allergia. Kicsit el vagyok kenődve, mert legalább Zsuzsinál (aki 4 és fél éves) reméltem, hogy talán már múlik ez a fránya allergia.

Mivel Vivit (3 éves) 1-2 hete akaratlagosan, félig önszántamból, félig családi presszióra elválasztottam, ezért a doktornő gyógytápszert írt fel. Nagyon elkeseredtem, mikor megláttam, hiszen tudom hogy egyrészt nem isszák meg a gyógytápszert, másrészt pedig Vivit ételbe bújtatva is kicsapja, akármilyen gyógytápszer. Igaz, Vivi annyira érzékeny, hogy még az én minimális mennyiségű anyatejemen keresztül is kicsapta őt, mikor időnként engedélyeztem magamnak egy tejeskávét. Megpróbálom visszacsinálni az elválasztást, szerintem ő még elfogadja, a nagyobb baj az, hogy én olyan alkat vagyok, hogy ha nem két óránként szoptatok éjjel-nappal, akkor apad a tejem. Elég keserves dolog lesz egy három éves gyerekkel visszatornáztatni a tejmennyiséget, arról nem is beszélve hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy a 2 óránkénti szoptatás nevelési szempontból jó ötlet-e, de megpróbáljuk.
Addig is most ANYATEJET KERESÜNK, VEGÁN ANYUKÁTÓL! Vagy ha nem is vegán, akkor olyan aki semmi, de semmi tejterméket nem fogyaszt. Kérlek, ha tudtok ilyen anyukáról, akinek van lefejt teje amit szívesen el/odaadna, azt nagyon szépen megköszönnénk. Cserébe tudok felajánlani (tetszés szerint): pénzt, szoptatási tanácsadást, dúla tanácsadást, pszichológiai tanácsadást, illetve angol oktatást.
Előre is köszönöm a segítséget!!!