Hüvelyesre vágytam, de semmi nem volt beáztatva, maradt a lencse mint lehetőség, mert azt nem kell. Már régóta szemezek a zacskó vöröslencsével amit ki tudja mikor vettem, de eddig még sosem csináltam, majd most.

Azt tudtam, hogy nagyon puhára szétfő, úgyhogy kellett bele valami harapnivaló is. Hurrá, van itthon egy fél zacskó gersli, menjen bele az.

Feltettem főni a gerslit, gondolván hogy annak kell több idő, majd mikor felforrt, hozzáadtam a vöröslencsét, és fellocsoltam annyi vízzel hogy ellepje. Garam masalával fűszereztem, óvatosan, mert csíp, és ha nagyon csíp akkor a gyerekek nem eszik meg. Mondjuk Zsuzsi valószínűleg amúgy se enné meg, de Vivi szereti a babféléket, lencsét, meg a fűszeres ízeket is, ő talán. Főzelékesre főztem, adtam hozzá egy kis olajat és sót is a végén.

Közben egy serpenyőben feltettem olivaolajra két felaprózott vöröshagymát és kockára vágott, sózott és lemosott padlizsánt. Ezt is garam masalával és sóval fűszereztem.

Szépen kiegészítette egymást a majdnem pépesre főtt vöröslencse gerslivel és a tartalmasabb állagú padlizsán mint feltét.