Többször felmerült a kérdés a blogban, hogy vajon aki a tejre allergiás, ehet-e a marhahúst? A kérdés jogos, hiszen az állat húsában sok hasonló fehérje van, mint a tejében. A mi családunkban azért nem vált égető kérdéssé ennek kikísérletezése, mert szinte sosem eszünk marhahúst. Férjem legszívesebben vegetáriánus étrenden élne, kompromisszumot kötöttünk a szárnyasokkal és halakkal, de disznó vagy marha a legritkább esetben fordul elő a konyhánkban, és akkor is leginkább csak én eszem.

Viszont olvasói érdeklődésre utánanéztem a kérdésnek. Egy 2002-es kutatás szerint azok, akik marhahús allergiában szenvednek szinte kivétel nélkül allergiásak az állat tejére is. Viszont azok,  akik a tehéntejben található fehérjékre allergiások nem minden esetben reagálnak a húsban található fehérjékre. Szám szerint a tejallergiások 13-20%-a allergiás a húsra is, ezért a tanulmány szerzői azt javasolják, hogy a tejallergiások egyéni elbírálást követően próbálkozhatnak a marhahús fogyasztásával.

Továbbá úgy tűnik, hogy  a feldolgozás folyamán lebomlanak azok a fehérjék,  amikre a húsallergiások érzékenyek,  ezért a feldolgozott marhahúst vagy vannak származékait bírják legjobban az allergiások, és a nyers húst bírják legkevésbé. Sőt, úgy tűnik, hogy az ipari feldolgozás jobban lebontja az allergén fehérjéket, mint az otthoni főzés. Tehát ez az a kivételes eset, amikor az iparilag feldolgozott étel lehet kevésbé ártalmas, mint az otthon elkészített.