Csak hogy ne felejtsétek a témát :)

Itt egy szép összefoglaló arról, hogy mi is történt, illetve történik.

Egyik kedves olvasóm szerint a kampány célja, hogy TB támogatást nyerjenek a követő tápszerek. Biztos sok anyuka van, aki örülne az anyagi segítségnek…

… de mennyivel olcsóbb lenne a TB-nek mondjuk a szoptatási tanácsadókat támogatni, hogy X alkalommal ingyen ki lehessen hívni őket szoptatási gondokkal küzdő édesanyákhoz! És mennyivel olcsóbb dolog a szoptatás!

Persze, abban nincsenek milliárdok… illetve vannak, csak közvetetten. Mégpedig az a mennyiségű pénz, amit a társadalom (és az egyének, vagyis mi) megspórolna a majdani betegségek orvoslásán, hiszen mindannyian tudjuk (ugye?) hogy a szoptatott babák életük végéig élvezik ennek az egészségóvó hatását. Nemcsak az azonnal jelentkező csecsemő- és kisgyermekkori allergia ellen véd az anyatejes táplálás, hanem a később jelentkező mellrák, Crohn betegség, gyermekkori diabétesz, felnőttkori allergia és asztma, gyermekkori középfülgyulladás, hirtelen bölcsőhalál, agyhártyagyulladás, felsőlégúti fertőzések, gyermekkori rákbetegségek, reumás artrítisz, Hodgkins limfóma, csontriktulás, gyomorfekély, magas koleszterin, fogszuvasodás, sclerosis multiplex, hernia inguinalis, hugyhólyag gyulladás, magas vérnyomás ellen is. (Forrás: http://www.promom.org/101/)