Mint minden gyerek, az én lányaim is Gombóc Artúrt hozzák csokoládétémában: Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé, mogyorós csokoládé, keserű csokoládé… Magyarul minden, ami csokoládé, az jöhet. Megosztom veletek, mi milyen csokoládét szoktunk venni, és szeretném megnyitni a kommenteket, hogy írjátok meg, ti milyen csokoládét szoktatok venni és hol. Főleg hogy most jön a Karácsony őrülete – ki hol vesz tejmentes télapót és tejmentes adventi naptárat?

Én három féle csokoládét veszek le gondolkodás nélkül a polcról, az összes többit tüzetesen végigböngészem, hogy van-e benne tejszármazék.

Az egyik a Szerencsi Szerecsen étcsokoládé. Bárhol fellelhető, ez előnye, és mi meg is szerettük, ez is előnye.

A másik a Boci étcsokoládé, ami nem is tudom, hogy nem ugyanaz-e, mint a Szerencsi Szerecsen étcsoki. Mindenesetre “ruhájától” megfosztva megkülönböztethetetlen a két csoki. Ennek is előnye, hogy bárhol megtalálható.

A harmadik a Tibi ananászkrémmel töltött étcsokija. Valamiért ebből kimaradt a tej. A többi Tibi töltött csokiban van, ebben nincs.

Tejmentes Télapó, tejmentes adventi naptár

Nagyon kell böngészni ahhoz, hogy az ember tejmentes télapót találjon, de van! Például az After Eight mentolos csokoládémikulása nemcsak tejmentes, de még felnőtt ízlésnek is elfogadható. Adenti naptárból nem állunk ilyen jól. Egyszer anyukám talált egy Haribo-s gumicukros adventi naptárat, aminek minden kis ablaka mögött egy mini zacskó gumicukor lapult. Én nem örültem neki, hogy a gyerek egy hónapig minden nap egy egész (bár mini) zacskó gumicukrot elfogyaszt. Ezért a rákövetkező évben olyan adventi naptárat kaptak,  amikben kis karácsonyfadísznek is használható könyvecskék voltak. Az garantáltan tejmentes volt, és nem is romlott tőle a foguk.

Ti milyen csokit vesztek?